Navracsics után Szijjártó lesz a külügyminiszter

Minden bizonnyal külügyminiszterként folytatja Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter az új kabinetben - derül ki a tárcavezető Heti Válasznak adott nyilatkozatából.
A lap csütörtöki számában megjelent interjúban Navracsics Tibor úgy fogalmazott: szerencsésnek tartja magát, mert ha megkezdheti a külügyminiszteri munkát, rengeteg tennivaló vár rá, s nagy fantáziát lát benne. "Az pedig különösen szerencsés lenne, ha ősszel EU-biztosnak jelölnének" - fogalmazott, hozzátéve, hogy egyrészt egyetemi múltja során is sokat foglalkozott az Unióval, másrészt Magyarország számára ez a pozíció gyakorlatilag ismeretlen.

A politikus beszélt arról is: a keleti nyitás nem jelenthet nyugati zárást, ugyanakkor fontos lépés lenne, ha az eddigi 80:20 helyett 66:34-re tudnák módosítani a Nyugat és a Kelet felé irányuló kereskedelem arányát. Hozzátette: a XX. századot meghatározó diplomácia átalakulóban van, a külgazdasági logika mindenhol fontosabb már.

Arra a kérdésre, hogy megéri-e fél évre külügyminiszternek menni, és hogy ebbe több is belefér-e, mint hogy Szijjártó Péternek készítse elő a terepet, azt felelte: abban állapodtak meg, hogy mindenben egyeztetnek, így aztán ha már nem ő lesz a külügyminiszter, Szijjártó Péter pedig valóban a helyébe lép, nem lesz fennakadás.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.