Nagypénteken szünnap jár a nőknek a Kaposvári Egyetemen

A Kaposvári Egyetemen péntekre szabadnapot kapott a női alkalmazottak egy része.

Erről az egyetem rektora, Szávai Ferenc és kancellárja, Borbás Zoltán határozott. A két intézményvezető március 31-én kiadott körlevele így fogalmaz: „Készülve a keresztények egyik legfontosabb ünnepe, Jézus feltámadásának megünneplésére, arra az elhatározásra jutottunk és azt a döntést hoztuk, hogy a Kaposvári Egyetemen a rektor és a kancellár munkáltatói jogkörébe tartozó, általános munkarendben foglalkoztatott női munkavállalókat mentesítjük 2015. április 3-án a munkavégzés kötelezettsége alól, annak érdekében, hogy méltóképpen fel tudjanak készülni az ünnepre, családjaik számára biztosítani tudják a meghitt, békés együttlétet.”

Szerettük volna megkérdezni az egyetem vezetőit arról, hogy korábban volt-e ilyen irányú kérése a női alkalmazottaknak, hogyan fogadták az érintettek a szabadnapot, illetve azt, hogy amennyiben egy, az egyetemen dolgozó férfi úgy érzi, neki is dolga a meghitt együttlét feltételeinek biztosítása, akkor ő is kérhet-e szabadnapot nagypéntekre?

Az egyetem irányítói azonban úgy döntöttek, nem nyilatkoznak az ügyben, csak egy rövid közleményt adtak ki, amelyben leírták, hogy „az intézkedéstől függetlenül az oktatás zavartalanul zajlik, óra nem marad el”. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.