Nagyot égett Kósa Lajos a tanévnyitón

Kósa Lajosnak a több mint húsz perces tanévnyitó beszédében nem sikerült eltalálnia, hogy a napokban nyilvánosságra került középiskolai rangsorban melyik debreceni gimnázium milyen helyezést ért el. Pedig a debreceni polgármester erre a gondolatra fűzte föl az egész beszédét. Sem a helyi politikusok, sem a tanárok nem merték kijavítani.

Több mint húsz perces beszédet mondott Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, a Fidesz ügyvezető alelnöke pénteken a debreceni Kossuth téren megrendezett tanévnyitó ünnepségen helyi politikusok, pedagógusok és több iskola diáksága előtt. A polgármester a beszéde elején emlékeztette a hallgatóságot arra, hogy a vidéki középiskolák napokban nyilvánosságra került rangsorában az első húsz helyezett között három debreceni középiskola is van. Csakhogy eltévesztette a rangsort és a helyezéseket is.

Kósa Lajos szó szerint a következőt mondta: "A hetekben kiadott országos középiskolai rangsorban - amiben egyébként a vidéki középiskolák vannak benne, tehát gimnáziumok és szakközépiskolák összesen - az első húszban három debreceni középiskola is van. És erősorrendben a vidékiek között a legjobb debreceni a Fazekas az országos rangsorban (taps). A tizennegyedik a Tóth Árpád, és a tizenkilencedik, ha jól emlékszem... Tizennyolcadik a... (egy munkatársára néz) Ö, tizenhatodik...? Mindenképpen a Kossuth a harmadik, meg nem mondom már, hogy melyik helyet foglalja el (taps)."

Ezzel szemben a valós rangsor a következő: a hatodik a Fazekas Mihály Gimnázium, a tizennegyedik a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma, és tizenkilencedik a Tóth Árpád Gimnázium. A polgármester tehát sem a valós helyezést, sem a valós rangsort nem találta el. Ennek ellenére a következő húsz percben a tudás és a tanulás fontosságáról értekezett, s többször is kijelentette, hogy a város milyen nagyon fontosnak tartja a középiskoláit.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.