Nagyot égett a közterület-felügyelet Debrecenben

– Szégyelljék magukat, kultúrbarbárok – ezt kapták az arcukba azok a túlbuzgó közterület-felügyelők, akik félbeszakították a debreceni Rocksuli tanárainak és tanítványainak szabadtéri koncertjét.

A debreceni Rocksuli koncertet adott Michael Jackson dalaiból ma délután a debreceni belvárosban, amikor a tanárok és tanítványok előadását éppen egy szám előadása közben leállíttatta a helyi közterület-felügyelet két dolgozója.

A Piac utca és Csapó utca sarkán megrendezett koncertet eléggé sokan hallgatták, így amikor a két egyenruhás odament a zenészekhez, a közönség kifütyülte őket. A közterület-felügyelők azt mondták az egyik fellépőnek – aki a Rocksuli egyik gitártanára –, hogy azonnal hagyják abba a zenélést, a hangosításnak legyen vége, húzzák ki a konnektorból a hangszórók vezetékét. A tanár méltatlankodott, hogy miért egy szám előadását szakítják félbe, de nem törődtek az érveivel.

A zene leállt, majd a szervezők elmondták a közterület-felügyelőknek, hogy van engedélyük, csak nincs náluk a hivatalos papír. Az egyenruhások erre telefonálni kezdtek – addig szünetelt a koncert –, majd amikor telefonon azt a tájékoztatást kapták, hogy van engedély, lehetett folytatni az előadást.

A közönség azért zúgolódott, mert nem szám közben kellett volna félbeszakítani a koncertet, hiszen a szervezőktől megbizonyosodhattak volna az engedély meglétéről úgy is, hogy nem okoznak botrányt. Többen be is szóltak nekik, hogy  szégyelljék magukat, kultúrbarbárok, „húzzanak el” a helyszínről.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.