Nagyon jól megy a fideszes Voldemort feleségének cége

A Blikk szúrta ki, hogy Mengyi Ramóna alkalmazottak nélkül működő tanácsadó cége tavaly 168 millió forint nyereséget ért el. A kft. székhelyén nincs nyoma, hogy ott működne a vállalkozás.
Elképesztően sikeres cége van a Voldemort nagyúrként elhíresült fideszes képviselő, Mengyi Roland feleségének – írja a Blikk. Mengyi Ramóna 2014 nyarán alapította egyszemélyes, alkalmazottak nélkül működő vállalkozását, az Immosolutions Gazdasági Tanácsadó Kft-t, amely már az alapítása évében nyereséget termelt, a következő évben pedig már 193 milliós nettó bevétel mellett 168 milliós eredményt produkált.

Az osztalék rubrikát érdekes módon üresen hagyták a beszámolóban. Az viszont kiderül, hogy a cégnek sok pénze van: a bankszámláján több mint negyedmilliárd forint, a házi pénztárban pedig 2,5 millió forint. A hivatalosan ingatlanközvetítéssel, vagyonkezeléssel és tanácsadással foglalkozó székhelyeként megadott zuglói családi házban semmi sem jelzi azt, hogy itt található az Immosolutions Kft., pedig a jogszabályok szerint fel kellene ezt tüntetni.

A szomszédok sem tudnak a cégről, Mengyi Ramónát pedig nagyon régen látták legutóbb. A politikus felesége a cégadatok szerint a budai Várban, a Dísz téren lakik, alig ötven méterre a miniszterelnök rezidenciájaként újjáépülő karmelita kolostortól. A Blikk kereste Mengyi Rolandot, hogy megkérdezzék felesége cégéről, de nem reagált.

A képviselő mentelmi jogát hétfőn függesztette fel a parlament, így megindulhat ellene a nyomozás egy több százmillió forintos uniós pályázati csalás ügyében. Korábban a 168 óra hozta nyilvánosságra, hogy a magát Voldemort nagyúrként nevező Mengyi kenőpénzt kért, illetve a megítélt támogatás 50, később 90 százalékát azért, hogy elintézzen egy pályázatot a gyanúsítottak szociális szövetkezeteinek.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.