Nagyon jó üzlet a közmédiának blogolni

Nyilvánosságra hozta az MTVA a bloggereivel kötött szerződéseit. Az Átlátszó.hu-n közzétett dokumentumok szerint nagyon megéri a közmédiának blogolni, van olyan szerző, aki bruttó 380 ezer forintot kap azért, hogy összefogjon egy blogot, de a posztokért még ezen felül is kap pénzt.
Öt tematikus blogot (urbanusblog.hu, gazdablog.hu, mozgasterblog.hu, messzelatoblog.hu, latoszogblog.hu) indított a közmédia 2015 elején. A blogok változó gyakorisággal frissülnek, van, ahol napi 1-2 új posztot is olvashatunk, de akad ennél jóval ritkábban, heti néhány bejegyzéssel bővülő felület is.

A munkát azonban szépen megfizetik, a nyilvánosságra hozott szerződések szerint Lánczi Tamás (Századvég) például havi bruttó 380 ezer forintot kap, mint blogggazda, ezen felül pedig a posztokért - nem pontosított összegű - egyedi díjazásban részesül. Prőhle Gergely helyettes államtitkár és Szita Károly polgármester egyaránt bruttó 250 ezer forintot kap fixen azért, mert összefogja saját blogját, de mindketten plusz pénzt vehetnek fel, ha posztokat is írnak.

A Szita által vezetett urbánusblog szerzői közé tartozik például Cser-Palkovics András székesfehérvári, Páva Zsolt pécsi és Kriza Ákos miskolci fideszes polgármester is. Azt, hogy ők pontosan mennyit kapnak, nem közölte az MTVA, csak annyi derült ki, hogy egyedi elbírálás alapján járó fizetést vehetnek fel. Szitához és Prőhléhez képest jelentősen kevesebbet markolhat fel Bunford Gerda politológus hallgató, neki havi bruttó 70 ezer a díjazása. A Látószög blog főnöke, a Terror Háza igazgatója, Schmidt Mária viszont díjazás nélkül vállalta a pozíciót.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.