Nagy forgalom az utakon, hosszú sorok a határátkelőknél

Erős forgalomra lehet számítani vasárnap az ország több útvonalán és határátkelőhelyén, így az M3-as autópályán a Formula-1 verseny miatt, a nyaralóhelyek környékén, a záhonyi és a röszkei határnál - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivői irodája.

Csúcsforgalom várható az M3-as autópályán a mogyoródi Formula-1 Magyar Nagydíjra látogatók nagy száma miatt. Vasárnap zárul Kapolcson a Művészetek Völgye rendezvénysorozat, ezért a hét utolsó napján sokan utaznak oda, illetve hagyják el a települést: megnövekedett forgalomra kell számítani a 8-as út érintett szakaszán.

A nagyobb határátkelőhelyeken várakozások alakulhatnak ki mind a ki-, és a bejövő forgalomban a Formula-1-ről hazautazók, a nyári idegenforgalmi szezon és a vendégmunkások visszaáramlása miatt . Letenye autópálya határátkelőhelyen fél- egy órás várakozással kell számolni délelőttig a belépő irányban. Záhonynál a személyforgalomban délelőtt kifelé kell felkészülni 2-3 órás várakozásra; délutántól hétfő reggelig pedig a belépő irányban alakulhat ki torlódás a megnövekedett mikrobusz forgalom miatt. Az itt átkelni szándékozóknak a rendőrség alternatív útvonalként ajánlja a 7:00-19:00 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet és a 8:00-16:00 óra között nyitva tartó lónyai határátkelőt. Röszkénél a teherforgalomban befelé várható torlódás.

A hét utolsó napján ismét sok lesz a napsütés, ezért az üdülőhelyek környékén ugyancsak számítani lehet zsúfoltságra. A rendőrség közlése szerint országosan 200 helyen folynak közúti munkálatok, ezért kérik a járművezetőket, hogy figyeljék az erre felhívó táblákat, jelzéseket. Az ORFK tudatta azt is, hogy a korábbi nyári hétvégékhez hasonlóan most is fokozottan ellenőrzik a járművek sebességét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.