Nagy pofonba futott bele a korrupt rendőr

Nyolcvanezer forintot tett zsebre az egyik, a rendőrség által meg nem nevezett Pest megyei település körzeti megbízottja azért, hogy a gondjaira bízott helységen a túlsúlyos járműszerelvények gond nélkül, azaz a rendőri ellenőrzést elkerülve haladhassanak át.
Pechére azonban a pénzt a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) munkatársától kérte, aki épp egy titkos akció keretében megbízhatósági vizsgálatot végzett vele szemben.

Mint ismert, a NVSZ munkatársait törvény hatalmazza fel, hogy ellenőrzéseik közben szabálysértéseket, kisebb bűncselekményeket kövessenek el, s így ellenőrizzék, hogy az intézkedni köteles állami tisztviselők, hivatásos személyek betartják-e a rájuk vonatkozó törvényeket. Vesztegetés esetén például feljelentést tesznek-e, vagy zsebre teszik-e a pénzt.

Az NVSZ a körzeti megbízottat elfogta és feljelentette a Központi Nyomozó Főügyészségen. A körzeti megbízott az eset után önként lemondott szolgálati viszonyáról.

A Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa július 21-én első fokon 9 hónap szabadságvesztésre, két év közügyektől eltiltásra, és lefokozásra ítélte. Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosbításért, a vádlott enyhítésért fellebbezett.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.