Nagy N. Péter a Népszabadság megbízott főszerkesztője

A Népszabadság szerkesztőségének élére a médiavállalat a mai napon megbízott főszerkesztőt nevezett ki Nagy N. Péter személyében.

Nagy N. Péter 1952-ben született, sok szerkesztőség után (a Mai Naptól az Élet és Irodalomig) 1996-ban került a Népszabadsághoz. Előtte főmunkatársként, majd a belpolitikai rovat, illetve a Magyarország szekció vezetőjeként dolgozott. Később a publicisztikai és a Fórum rovatot szerkesztette. Tavaly szeptember óta főszerkesztő-helyettes. A Népszabadságnál töltött évei alatt megkapta egyebek között a Pulitzer-emlékdíjat, a Táncsics-díjat és a Szabad Sajtó-díjat is.

Nagy N. Péter
Teknős Miklós / Népszabadság

A Mediaworks Zrt, mint a Népszabadság kiadójának többségi tulajdonosa csütörtökön tudomásul vette Murányi Marcell főszerkesztő lemondását.

„Ezúton szeretnénk kifejezni együttérzésünket az elhunyt hozzátartozóinak. Egy kiadóvállalat nem nyomozóhatóság, nem ügyészség és nem bíróság. Minden munkavállalónkkal kapcsolatban hasonlóan járunk el: a vizsgálatok és hivatalos eljárások lezárultáig az üggyel kapcsolatban kommentárt nem teszünk. A Népszabadság főszerkesztői tisztségével kapcsolatosan a későbbiekben tájékoztatjuk a közvéleményt” – hangzik a Mediaworksnek az ügyben kiadott közleménye.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.