Az MTI szabad, ezért adott eddig összesen két hírt a Bayer-botrányról

Szerkesztői szabadságra hivatkozva nem számolt be a Magyar Távirati Iroda (MTI) arról, hogy eddig kik és milyen indokkal adták vissza kitüntetésüket Bayer Zsolt állami elismerése ellen tiltakozva.

Miközben a magyar sajtóban napok óta ez a botrány az egyik vezető téma, a nemzeti hírügynökség az ingyenesen elérhető kiadásában eddig csak két esetben foglalkozott az üggyel.

Elsőként úgy, hogy hétfőn Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője a Bayer Zsolt újságíró Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetését firtató kérdésekre azt felelte: Ba­yer kapott egy kitüntetést, amelyet megérdemel, a munkássága számtalan olyan értéket tartalmaz, amely típusú értékek alapján mások is kaptak kitüntetéseket. Egy másik kérdésre viszont megjegyezte: vannak olyan gondolatok, kijelentések, amelyekkel nyilvánvalóan nem értenek egyet. Az is a véleménynyilvánításnak egy formája, hogy vannak, akik visszaadják a kitüntetésüket – tette hozzá.

Másodszor az MTI kedden adott hírt arról, hogy a washingtoni Holokauszt Emlékmúzeum elítélte Bayer újságíró állami kitüntetését, és az elismerés visszavonását sürgette.

Lapunk megkérdezte a médiaszolgáltatási alapot, hogy az MTI ­miért nem számol be arról, hogy kik és ­miért adják vissza az állami kitüntetésüket? Kérdésünkre azt a választ kaptuk: „Az MTI-ben dolgozó munkatársaink – élve szerkesztői szabadságukkal – így döntöttek".

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.