MSZP: nőket bántalmazó férfiak, kifelé a Házból!

Még mindig parlamenti képviselők azok a férfiak, akik nőket vertek és gyaláztak, és az MSZP szerint nincs helyük a közéletben azoknak, akik erre képesek.

A nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja sosem volt Magyarországon annyira aktuális, mint napjainkban.  Balogh József volt fideszes képviselő, aki élettársát brutálisan verte meg, még mindig a Magyar Országgyűlés tagja. Meggyes Tamás fideszes képviselő, aki volt feleségét ütötte meg, még mindig a Parlamentben ül. Daher Pierre fideszes képviselő, aki egy nőt bántalmazott, még mindig a törvényhozás tagja – írja közleményében Kormos Kata, az MSZP szóvivője.

A politikus közleménye tovább sorolja az eseteket: "Illés Zoltán a Fidesz-kormány államtitkára, aki női mivoltában sértette meg képviselőtársát, még mindig a kormány és a Parlament tagja. Varga István fideszes képviselő, aki a teljes női társadalmat alázta meg egy parlamenti felszólalásában, még ott ülhet az Országgyűlésben. Karvalics Ottó KDNP-s politikus, aki felháborító mondatot engedett meg magának a nőkkel szemben, még képviselőként veheti fel a fizetését".

Kormos Kata szerint tűrhetetlen, hogy még a törvényhozók is fizikai és szóbeli erőszakot alkalmaznak nőkkel szemben. Ma Magyarországon hetente egy nő életét követeli családon belüli erőszak, a nők 20 százaléka szenved el élete során nemi erőszakot, a nők 20 százalékát szexuálisan bántalmazták gyerekkorában.

Az MSZP vallja, hogy a nők elleni erőszak megszüntetésében kiemelt szerepe van a közélet szereplőinek. Nekik különösen jó példával kell elöl járniuk. Nincsen helye a közéletben annak, aki erre nem képes. Az MSZP zéró toleranciát hirdet a családon belüli erőszakkal, a munkahelyi zaklatással és a nők emberi méltóságát sértő közbeszéddel szemben - zárul a közlemény.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.