MSZP: hozzák nyilvánosságra a hazugságvizsgálat eredményét

Közleményben követeli az MSZP, hogy a rendőrség azonnal hozza nyilvánosságra a bajai videoügyben hírbe hozott Király György hazugságvizsgálatának eredményét.

A szocialista párt keddi közleménye szerint a poligráfos vizsgálat eredménye egyértelműen az MSZP-s sporttagozat alelnökének korábbi állításait igazolta, vagyis azt, hogy Király György se megrendelőként, se készítőként nem vett részt a videó létrejöttében.

Király György a vizsgálat után azonnal kikérte annak jegyzőkönyvét a rendőrségtől, ám kérésének nem tettek eleget - olvasható a közleményben, amely elfogadhatatlannak minősíti a rendőrség eljárását. Az MSZP véleménye szerint az is elfogadhatatlan, hogy amíg az eljárás adatai "az MSZP-re nézve hátrányosnak tűntek", az ügy dokumentumai folyamatosan jobboldali sajtóorgánumoknál landoltak, a sporttagozat alelnökével szemben felhozott vádakat cáfoló poligráfos vizsgálat eredményét viszont az érintett kérése ellenére sem hozza nyilvánosságra a rendőrség.

A nol.hu vasárnap írta meg, hogy poligráfos hazugságvizsgálatnak vetették alá a napokban a bajai videoügy több szereplőjét, köztük Király Györgyöt és állítólag Kőrös Gusztávot, a videó egyik készítőjét is, és ez alapján a szocialista politikusnak nem volt köze a felvétel elkészítéséhez.

A Népszabadság online kiadása megjegyezte, hogy a hazugságvizsgálat a szocialista politikus állításait erősítette, "vagyis az annak ellentmondó Kőrös-vallomásban foglaltak megalapozottságát gyengítette", ám ezt az információt hivatalos források egyelőre nem támasztják alá, mivel a rendőrség nem adott tájékoztatást az ügyben.

A hvg.hu-ra október 18-án került fel az őszi bajai időközi önkormányzati választással összefüggésben egy videó, amelyről a rendőrségi nyomozás kiderítette, hogy hamisítvány. A videón egy közvetítő 200 ezer forintot ad át néhány helyi férfinak, és további pénzt és tűzifát ígér nekik, ha ők és családtagjaik is elmennek szavazni a bajai időközi választáson. Azt állította, hogy a pénzt Kovács Csaba, a Fidesz jelöltje és Zsigó Róbert, Baja polgármestere, a Fidesz szóvivője küldte.

Kőrös Gusztáv, a videó egyik készítője, a solti roma önkormányzat elnöke, a Demokratikus Koalíció volt tagja múlt hétfőn az ATV-ben azt mondta, hogy a videót Király György, az MSZP sporttagozatának alelnöke kérte tőlük. Ezt ő cáfolta, az MSZP pedig közölte: Kőrös Gusztáv súlyosan valótlan kijelentéseket tett, ezért jogi lépéseket kezdeményeznek, a videó elkészítésében ugyanis egyetlen szocialista politikus sem működött közre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.