MSZP: Orbán öngyilkos ámokfutása

Önmagában a kvótarendszer bevezetése az MSZP szerint sem megoldás az uniót sújtó migrációs válságra, Harangozó Tamás és Molnár Zsolt, a párt szakpolitikusai ugyanakkor azt állították: az Orbán-kormány egy öngyilkossággal felérő politikai ámokfutást hajt végre.

Szerintük Orbán Viktor a kvótarendszer elleni szabadságharcával már odáig is elment, hogy védelmébe vette a Dublin III. megállapodást, amelynek fennmaradása végzetes lenne az ország számára. A megállapodás alapján Európából 175 ezer menekültet toloncolhatnak vissza Magyarországra, ami katasztrofális következményekkel járna.

Jelenleg legalább 175 ezer harmadik országból érkezett menekültnek van „papírja” arról, hogy nálunk regisztrálták őket először, s kizárólag a németek jóindulatán múlt, hogy eddig még senkit nem toloncoltak vissza hozzánk. A szocialisták szerint Magyarországnak az volna az érdeke, hogy a kormány a megállapodás felfüggesztését szorgalmazza, s hogy a Dublin III. helyébe egy új megállapodás lépjen.

Az MSZP politikusai kijelentették: csakis összeurópai megoldásban lenne szabad gondolkodnia a magyar kormánynak. – Orbán Viktor rezsimjének azonban semmi nem jó, amit nem ő véd meg, nem ő talált ki – mondták, hozzátéve: csakis a közös határőrizet és a menekültek ellátásához szükséges egységes infrastruktúra és jogi környezet megteremtése adhat választ a migrációs kihívásokra.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.