MSZP: Fizessék ki a katonák és rendőrök veszteségét

A brókerbotrány kapcsán az MSZP felszólítja a minisztériumokat, hogy haladéktalanul kártalanítsák a honvédség és a rendőrség állományát a központi költségvetésből.

– A fideszes brókerbotrányban a Buda-Cash csődjével több tízezer katona, honvédségi, rendvédelmi és nemzetbiztonsági dolgozó megtakarítása tűnt el – az a pénz, amit baleset vagy betegség esetére tettek félre. Ez rendkívül súlyos helyzet, tekintve, hogy az állománynak nincs semmilyen biztosítása, mivel a Fidesz-kormány ezen is spórol! – írja közleményében a Magyar Szocialista Párt (MSZP).

Az ellenzéki párt felszólítja az illetékes minisztériumokat, hogy haladéktalanul fizessék ki a kártalanítást a Honvédség és a rendőrség állománya részére a központi költségvetésből. Mint írják, az MSZP egy éve küzd azért, hogy ezek az emberek visszakapják végre a pénzüket.

Erőfeszítésük eredményeként a Miniszterelnökség már megkezdte az Információs Hivatal állománya részére a kártalanítás kifizetését, a Belügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium részéről viszont a mai napig semmilyen lépés nem történt.

Az MSZP szerint ez elfogadhatatlan, mert köztudomású: semmilyen jogi vagy más akadálya nincs, hogy a katonák és a rendvédelmi szervek állománya is visszakapja a baleset és betegség esetére félretett megtakarításait. Az ország biztonságát a haderő és a rendőrség garantálja, ezek legnagyobb ereje az állomány, amelynek tagjai nap mint nap akár az életüket is kockáztatják. Ha az állam magára hagyja a bajban a katonáit és rendőreit, azzal hazánk biztonságát is veszélyezteti – zárul a párt közleménye.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.