Most mindenki elmondhatja, mi nem tetszik neki

„Nem megszokott” tüntetést szervezett a József Nádor térre, vasárnap délután négy órára a Szabad Oktatást nevű Facebook-csoport. Azt szeretnék, ha mindenki elmondaná a véleményét, papíron vagy egyenesen a mikrofonba.

Mindenki leírhatja, hogy mivel elégedetlen, vagy odaállhat a mikrofon elé legfeljebb egy percig - állítólag ettől lesz "nem megszokott" a Szabad Oktatást Facebook-csoport tüntetése, amely délután négykor kezdődött a József Nádor téren.

Fotó: Kovács Klára / Népszabadság

Bár a létszám alapján inkább piknikről, mint tüntetésről van szó: a Facebookon előzetesen több mint háromezren jelezték, hogy elmennek a Nem tűrhetünk tovább! néven meghirdetett eseményre, a kezdésre viszont csak 150-200 ember jelent meg. A közelmúltban bejelentett iskolabezárások és szakmegszüntetések ellen tiltakoznak, és minden olyan korábbi intézkedés ellen is, amelyet „előzetes, valódi és nyílt szakmai egyeztetés nélkül" vezettek be. Többek között alkotmányos jogállamot akarnak, feloszlatnák a jelenlegi parlamentet, felszámolnák a korrupciót, követelik az ügyészség függetlenedését, Polt Péter lemondását, iskolák bezárásával kapcsolatos tervek visszavonását, az érintettekkel való egyeztetést, nyilvánosságot, átláthatóságot, a vasárnapi zárva tartás visszavonását.

Fotó: Kovács Klára / Népszabadság

A tüntetésen felszólal Horváth Szilveszter, a Neptun Általános Iskola tanítója, Ponauer Anna Szimonetta a középiskolásokat, Marek Bertram pedig a hallgatókat képviseli majd. A szervezők transzparenseket szívesen látnak, pártzászlókból viszont nem kértek.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.