Most már nem szeretnénk Vajna helyében lenni

Semmit nem ér az, hogy a kaszinókban folyó tevékenységeket kamerával ellenőrzik, hiszen a videószobákban a kaszinószervezők emberei ülnek. Ameddig nincs hatékony ellenőrzés, a kaszinókat be kell zárni - követeli az LMP.
Az LMP nemrég Andy Vajna kaszinóbizniszének valódi ellenőrzését kérte számon a parlamentben. Tállai András államtitkár, a NAV átalakításával megbízott kormánybiztos akkor azt mondta, nem kell változtatni semmit, a bizonylatolási előírások és a kaszinók kamerás megfigyelése elegendő ebből a célból. Ezek után az LMP több mint egy tucat kérdést tett fel írásban a kormánynak a kaszinók bekamerázásával kapcsolatban.

Megérkeztek a válaszok, és beigazolódott a párt gyanúja: a kamerás megfigyelés gyakorlatilag semmit nem ér. Hiába üzemel a 8 magyarországi játékkaszinóban jelenleg összesen 1056 darab kamera, a videószobákban a kaszinószervezők emberei ülnek. Andy Vajna saját magát ellenőrzi, hogy minden legálisan folyik-e a kaszinókban, valóban bevallja-e a teljes bevételét és adózik is utána.

Elképesztő, hogy a sarki fűszeresekig lassan mindenkit rákötnek az online pénztárgépekre, a kaszinókat az oda szúrópróbaszerűen ellátogató adóellenőrök ellenőrzik, a kamerák felvételeit vizsgálva. Ráadásul a felvételeket rövid időn belül törölni kell.

Az LMP szerint ameddig nincsenek bekötve Andy Vajna kaszinói a NAV-hoz közvetlenül, addig azokat be kell zárni.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.