galéria megtekintése

Most már biztos, hogy lesz sportegészségügyi intézet

0 komment


Danó Anna

Információink szerint Berkes István, a Sportkórház 2009-ben leváltott főigazgatója felügyeli majd miniszterelnöki biztosként az új sportegészségügyi intézet megszervezését.

Berkes István
Berkes István
Mediaworks

Mint emlékezetes: Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár július elején egy háttérbeszélgetésen jelentette be, hogy a kormány úgy döntött: sportegészségügyi intézetet hoz létre, amelynek kialakítása meghaladja az egészségügy kompetenciáját, ezért a feladattal külön miniszterelnöki biztost nevez ki a kormányfő.

Tavaly decemberében eldőlt, hogy az Sportkórháznak át kell adnia az Alkotás úti épületeit a Testnevelési Egyetemnek, s ekkor még az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI) jövője is bizonytalan volt.

 

A költöztetés mellett ugyanis az intézmény feldarabolása is felvetődött lehetőségként, így az OSEI csupán rendelőintézet maradt volna. Az új kormányzati koncepció szerint azonban ha Sportkórház nem is maradhat meg, de önálló sportegészségügyi intézetként működhet.

A sportegészségügyi ellátás pedig a korábbi tervekkel ellentétben nem a Honvéd Kórházba, hanem a Kútvölgyi tömbbe, illetve annak környékére kerülhet.

A Népszabadság úgy tudja: az új intézet több ezer négyzetméternyi területen működik majd abban az új tömbben, amit a tervek szerint a Kútvölgyi Kórház G épületének helyére húznak majd föl.

Berkes István 1974 és 2010 között az Országos Sportegészségügyi Intézet – közkeletű nevén a Sportkórház – munkatársaként dolgozott, 1991-től 2007-ig a sportsebészeti osztály osztályvezetőjeként tevékenykedett, illetve 2001 és 2009 között főigazgató főorvosként vezette az intézményt. Az OSEI éléről Székely Tamás akkori egészségügyi miniszter váltotta le.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.