Most már biztos: bejutott az Európai Parlamentbe az LMP

Biztosan megvan az LMP európai parlamenti mandátuma a külképviseleti szavazatok szerda késő délutáni megszámlálása alapján - értesült az MTI.

Az MTI úgy tudja, a szakértők által becsült szükséges "húsz-egynéhány" érvényes szavazatnál jóval több voksot kapott a párt a külképviseleteken, így egy képviselője mandátumhoz juthat az Európai Parlamentben. A külképviseleteken leadott több mint hatezer szavazat közül 500-nál is több érvényes szavazat érkezett az LMP-re, így biztosan az 5 százalékos bejutási küszöb fölött marad.

A számlálás megkezdésekor Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda vezetője szakértői becslésekre hivatkozva azt mondta, "húsz-egynéhány" érvényes voks kell az LMP-nek ahhoz, hogy az 5 százalékos bejutási küszöb fölött maradjon, és így képviselőjelöltje mandátumot kapjon az Európai Parlamentben.

Az iroda vezetője közölte azt is, hogy a vasárnapi magyarországi EP-választás hivatalos végeredményét a Nemzeti Választási Bizottság állapítja majd meg várhatóan péntek délután, a végeredmény ellen még három napig lehet jogorvoslattal fordulni a Kúriához.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.