Most egy nap alatt minden önkormányzati képviselő nagyon okos lesz

Nem hagyja magára az állam az önkormányzati képviselőket. A kormányhivatalok egynapos képzést szerveznek a számukra, hogy legalább az alapfogalmakkal biztosan tisztában legyenek. A résztvevőknek tesztlapot kell kitölteniük, de azt nem tudni, mi történik azzal, aki megbukik.
Hétfőn kezdődik az önkormányzat képviselők képzése, egyebek mellett az önkormányzati törvény legfontosabb előírásaival ismertetik meg az érintetteket – közölte Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára.

A mintegy 17 ezer képviselőnek – többségük kistelepülésen függetlenként került be a testületbe – az új önkormányzati törvény írja elő, hogy megválasztásuk után három hónapon belül vegyenek részt a kormányhivatalok által szervezett képzésen. A jogszabályból további részletek nem derülnek ki, az államtitkár viszont elmondta: a helyi politikusok felkészítőn megismerhetik a jogszabályi környezetet és segítséget kapnak napi munkájukhoz.

Pogácsás Tibor jelezte, a tárca által összeállított tematikában a többi között a képviselő-testület és a bizottságok működése, a hivatalok és társulások, a képviselői jogok és kötelezettségek, valamint az önkormányzati feladatok és gazdálkodás szerepelnek.

Az egynapos képzés teszt zárul, a tananyag pedig a Belügyminisztérium által készített Nagy önkormányzati kézikönyvre épül.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.