Morvait indítják Áder ellen

A Jobbik nem fogja megszavazni Áder János köztársasági elnöki kinevezését, Áder ellenében Morvai Krisztinát kívánják indítani saját jelöltként – mondta el sajtótájékoztatóján Balczó Zoltán, a párt alelnöke.

A képviselő úgy nyilatkozott: a köztársasági elnöki intézmény tekintélyének helyreállításához a nép véleményét kellett volna kikérni, ehelyett – ahogy Orbán Viktor fogalmazott – horgonyembert nevezett ki a kormány jelöltnek. A Jobbik ezt tudomásul veszi, de a frakció nemmel fog szavazni a választáson – írja a Barikad.hu.

Ugyanakkor Balczó Zoltán megerősítette, hogy a párt Dr. Morvai Krisztinát kívánja indítani a köztársasági elnöki posztért, és mától el is kezdik a támogatások begyűjtését a képviselők részéről. A politikus úgy látja, hogy a 78 szükséges támogató elérése nehéz cél, de nem esélytelen.

A Jobbik alelnöke kifejtette: Morvai Krisztina neve a szakmai és közéleti pályája, valamint politikusi tapasztalata révén indokolt, illetve nem szerettek volna egy pártpolitikust indítani. Balczó Zoltán szerint számíthatnak frakción kívüli szavazatokra is, például független, vagy akár KDNP-s képviselőktől.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.