Morvainak dolgozik Budaházy felesége

A Jobbik színeiben EP-mandátumot szerzett Morvai Krisztina asszisztensként foglalkoztatja Budaházy György feleségét.
Az Európai Parlament honlapjának tanúsága szerint a jobbikos Morvai Krisztinának öt asszisztense van. Közöttük találjuk Budaházy György feleségét, Budaházyné Trencsányi Bernadettet is, aki nem akkreditált, hanem úgynevezett helyi asszisztensként dolgozik.

A honlap meghatározása szerint az akkreditált asszisztens az Európai Parlament három munkahelyének egyikén (Brüsszelben, Luxembourgban vagy Strasbourgban) dolgozik, és az európai jog szerinti, közvetlenül az EP-vel kötött szerződéssel rendelkezik. A helyi asszisztens az EU valamely tagállamában dolgozik, és a képviselő az adott állam jogszabályainak megfelelően magánjogi munkaszerződéssel foglalkoztatja.

Morvai máskülönben „harcostársának és legjobb barátjának" tartja – egy alkalommal „a nemzeti jogvédelem Maradonájaként" méltatta – Gaudi-Nagy Tamás volt országgyűlési képviselőt, aki az előző törvényhozási ciklus végén egyebek mellett azzal került be a hírekbe, hogy kidobta a parlamentből az uniós zászlót.

Miután a Kossuth téren durván szidalmazták és leköpdösték a Gaudi-Nagy Tamás által hazaárulónak minősített vajdasági Pásztor Istvánt, a szélsőjobboldali párt ezzel a címmel adott ki közleményt: „Elvált a Jobbik és Gaudi-Nagy útja".

A szakítás azonban nem volt teljes. „Morvai Krisztina korábban már egyértelművé tette, hogy szakértőként számít a munkámra az Európai Parlamentben, ahogy eddig is" – jelezte Gaudi-Nagy az incidens után.

Akkoriban megkérdeztük Novák Elődöt, a Jobbik alelnökét, aki elmondta: a pártnak nincs beleszólása abba, hogy egy EP-képviselő kit alkalmaz szakértőként. Morvai Krisztinának – tette hozzá – a többiekhez képest nagyobb mozgástere van a pártban.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.