Molnár Gyula újraindul az újbudai polgármesteri posztért

A politikus ezt azután közölte, hogy az Index arról írt, hogy a Zuschlag-ügy egyik alapítványán keresztül 1,8 millió forintot kapott 2002-ben, ami illegális kampányfinanszírozás volt. Molnár szerint ez "látványbotrány", mert a Fidesznek nincs más eszköze ellene.

Molnár Gyula Újbuda szocialista polgármestere újraindul posztjáért az őszi önkormányzati választásokon. A politikus ezt szerdán közölte, miután az Index arról írt, hogy a Zuschlag-ügy egyik alapítványán keresztül 1,8 millió forintot kapott 2002-ben, ami illegális kampányfinanszírozás volt.

Molnár Gyula úgy fogalmazott: a Fidesz minél több "látványbotrányt" generál ellene, annál inkább azt sugallja, hogy egy erős, jó vezető ellen csak ilyen eszközökkel tudnak küzdeni. Emlékeztetett arra: a Zuschlag-per ötödrendű vádlottja azzal vádolja az MSZP harmadik legeredményesebben szereplő képviselőjét, hogy 8 évvel ezelőtt, banki átutalással illegális kampányfinanszírozás részese volt.

Felhívta a figyelmet arra: teszi mindezt több éves ügyészségi és bírósági eljárás után, miután az eljárás keretében az ügyészség és a bíróság is átvizsgálta a pénzmozgását,illetve a bankszámlaforgalmát. Molnár Gyula hangsúlyozta: nála ugyanezt a saját kezdeményezésére tette az adóhivatal. Nem tudom, de nem is akarom megérteni, hogy 8 év elteltével, néhány héttel a jogerős bírósági ítélet előtt valaki megvilágosodik és megvádolja volt barátait, kollégáit - jelentette ki, hozzátéve: a lelkiismeretével az érintettnek kell elszámolnia, azt viszont bizonyítani kell, hogy a két magánember közötti banki tranzakció miként minősül kampányfinanszírozásnak, illegális tranzakciónak.

A szocialista politikus szerint összefüggés van a "nyolc év utáni megvilágosodás" és a hamarosan kezdődő önkormányzati kampány között. Megjegyezte: történik mindez azután, hogy feloszlatták a Fidesz újbudai szervezetét és kedden a harmadik fideszes polgármester-jelölt lépett vissza a jelöltségtől. Úgy tűnik, mintha az országos meneteléssel lépést tartani nem tudó újbudai Fidesznél már csak ilyen ügyek generálásával és sugalmazásával képesek maguknak vélt vagy valós előnyöket szerezni - vélekedett Molnár Gyula.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.