Juhász megerősítette: ebben nem vesz részt

Lemond, mert nem akar egy listán szerepelni Gyurcsánnyal és Mesterházyval. Ez nem jelenti automatikusan, hogy a Milla kilépne az Együtt-PM szövetségből.

Nincs még végleges döntés arról, hogy mit lép Juhász Péter, az Együtt-PM szövetség társelnöke, aki korábban kizárta, hogy egy listán szerepeljen Gyurcsány Ferenccel. Ezt Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke mondta csütörtökön sajtótájékoztatón újságírói kérdésre, hangsúlyozva: ez a döntés azért sem születhetett meg, mert még nem állapodtak meg a Demokratikus Koalícióval a közös listáról. Szigetvári Viktor utalt rá, hogy Juhász Péter már korábban világossá tette, nem fog egy listán szerepelni Gyurcsány Ferenccel. Szigetvári ugyanakkor azt mondta: nem tudja megmondani, mi következik ebből (azaz ebben az esetben lehetséges-e, hogy Juhász Péter megtartja egyéni választókerületét). Cáfolta, hogy eldőlt volna, a Juhász Péter vezette Milla Platform kilép az Együtt-PM szövetségből. Azt viszont megerősítette, hogy Juhász Péter a további politikai karrierjéről szóló döntést megvitatja a Millával.

Nem sokkal Szigetvári nyilatkozata után Juhász Péter közleményben erősítette meg: nem állhat elő olyan helyzet, hogy egy olyan listán szerepeljen, amelyet Mesterházy Attila miniszterelnök-jelöltként vezet, vagy amelyen Gyurcsány Ferenc helyet kap. "Az Együtt-PM Szövetség tegnap újabb megállapodást kötött az MSZP-vel a választási együttműködésről. Miközben a demokratikus ellenzék pártjainak összefogása szerintem is elkerülhetetlen és támogatnám, azonban a kirajzolódó konstrukció számomra nem vállalható. Meggyőződésem szerint, egy ilyen megoldás nem növeli a kormányváltás és a korszakváltás esélyét. Minden további kérdésben az Együtt 2014 elnökségébe engem delegáló Együtt Egymillióan Platform dönthet, amelynek ma felajánlottam lemondásomat."

Ahogy arról előzőleg már beszámoltunk, több forrásunk is megerősítette, hogy az Együtt-PM politikusa – aki Rogán Antal kihívója lenne az MSZP és az Együtt közös jelöltjeként a budapesti belvárosi körzetben – elhagyja a szövetséget, elsősorban azért, mert az általa korábban többször is élesen kritizált Gyurcsány Ferenc is részese lehet, illetve lesz az ellenzéki összefogásnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.