Miskolcról erősít a Honvédkórház

Csókay András vezeti augusztus elsejétől a Honvédkórház Idegsebészeti osztályát – tudta meg a Népszabadság. A hírt Borbíró Zoltán, az intézmény átvilágításáért felelős miniszteri biztos, a Honvédelmi Minisztérium védelemgazdálkodásért felelős helyettes államtitkára is megerősítette lapunknak.

Néhány napja a Népszava számolt be arról, hogy egyszerre öt tapasztalt szakorvos hagyja el a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ idegsebészeti osztályát, köztük az osztályvezető főorvos. Laptársunk információi szerint az osztályvezető arra hivatkozott június végi felmondásakor, hogy a jelenlegi körülmények között nem garantálható a biztonságos betegellátás, kollégái pedig hozzá hasonlóan úgy látták: nyugodt lelkiismerettel nem tudnak tovább az intézményben maradni. A Népszabadságnak nem sikerült a távozó főorvost, Veres Róbert professzort elérni.

Borbíró Zoltán államtitkár határozottan kijelentette: nem lesz a gond a betegek ellátásával, hiszen több orvos érkezik az intézménybe, mint amennyi elmegy. Sőt, miután az érkezők többszakmás szakorvosok, ez egyben garanciát jelent arra is, hogy szélesíthetik az ellátási területeiket.

Az államtitkár, mint mondta: az idegsebészet megerősítése mellett további, az intézmény katonai jellegét erősítő szakterületekkel is bővítenék az intézmény gyógyítási palettáját, ám ezekről még tart az egyeztetés az egészségügyért felelős államtitkárság és a HM között.

Csókay András idegsebész a miskolci megyei kórházból érkezik a Honvédkórházba. Lapunknak a neves idegsebész megerősítette, hogy saját csapatot hoz magával, de hogy kik, honnan igazolnak át, arról egyelőre nem kívánt beszélni. Mint mondta: vezetése alatt biztosan megmarad a Honvédkórház gerincsebészeti ellátása, ezenfelül az agysebészeti palettát is erősíteni szeretné. Előző munkahelyén, a Miskolc megyei kórházban két innovációs műtéti – az agyi érvarrást és új tumorkezelési – technikát dolgozott ki, ezt most magával hozza a Honvédkórházba. S miután itt több rászoruló beteg van, több emberen is lehet majd ezekkel segíteni.   

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.