Miskolcon vasárnap is vásárolni akarnak

A miskolciak 82 százalékának kellemetlenséget okoz, ha március 15-e után minden vasárnap zárva lesz az a bolt, ahol vásárolni szokott.

Ez abból a nem reprezentatív közvélemény-kutatásból derült ki, melyet – csatlakozva az országos akcióhoz – az MSZP aktivistái február 15-én délelőtt végeztek két miskolci helyszínen, a Szinvapark és a Bükk Áruház előtt.

A minta 200 fős volt – adta hírül a párt helyi szervezete. Közölték: a válaszadók 88 százaléka azt szeretné, ha továbbra is megmaradna a vasárnapi vásárlás lehetősége; 73,5 százalékuk egyébként ezzel minden vasárnap élni is szokott.

A válaszadók döntő többsége úgy vélekedik, hogy a Fidesz-KDNP-s parlamenti többség azért záratja be – kevés kivételtől eltekintve – vasárnap az üzleteket, hogy a holdudvarához közel álló kereskedelmi vállalkozásokat jobb helyzetbe hozza.

A fentiek visszaigazolják mindazt, amit az MSZP ezzel az üggyel kapcsolatban mond: az üzletek vasárnapi zárva tartása a választás szabadságába történő súlyos beavatkozás. Éppen ezért a népszavazási törvény módosításával lehetővé kell tenni, hogy az emberek hivatalosan is elmondhassák véleményüket erről a kérdésről – olvasható közleményükben. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.