Miskolc milliárdokat fizet a semmiért

Kik a felelősök a Miskolcnak becslések szerint 1,5-2 milliárd forintnyi kárt okozó, Science Múzeummal kapcsolatos beruházási kudarcért? Miért titkolózik az okokról, a pontos számokról Kriza Ákos és a komplett fideszes városvezetés? Ezt firtatta szerdán dr. Simon Gábor, az MSZP önkormányzati frakcióvezetője és dr. Tompa Sándor DK-s önkormányzati a városháza előtti sajtótájékoztatón.

A boon.hu tudósítása szerint bejelentették, hogy a következő közgyűlésen ismét benyújtják az önkormányzati vizsgálóbizottság felállításáról szóló közös javaslatukat.

Szerintük a miskolciaknak joguk van tudni, hogy miért kell az adófizetőknek ennyi pénzt kifizetni a semmiért, Kriza Ákos polgármesternek pedig kötelessége beszámolni arról, miért állíttatta le önhatalmúlag a beruházást. Emlékeztettek arra, hogy a fideszes városvezetés legutóbb nem vette napirendre a bizottság felállítását indítványozó javaslatukat. „Miért? Mit akarnak annyira eltitkolni?” – kérdezték.

Miskolcra rocktörténeti, valamint a tudomány legújabb vívmányait, főként a nanotechnológia eredményeit bemutató múzeumot álmodtak, egy olyan ökológiai parkkal, amelynek legnagyobb látványossága egy rekonstruált orchidea-üvegház lett volna, benne egzotikus madarakkal, növényekkel, lepkékkel, rovarokkal - írtuk korábban. A Fűtőmű Művészeti Központ és Science Múzeum a természet helyett a technológiára helyezné a hangsúlyt, s a legújabb természettudományos felfedezéseket olykor játékos, könnyen fogyasztható formába csomagolná, miközben az épület teret adna színházi és képzőművészeti bemutatóknak is. 

A beruházás előbb csak csúszott, majd drágult is, végül lefújták az építkezést, a miskolci városvezetés pedig feljelentést tett hűtlen kezelés gyanúja miatt. A nyomozás még tart.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.