Mintha igazi marslakó után nyomoztak volna az MTVA-nál

Elfogta a rendőrség a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) azon dolgozóját, aki törvényi előírás és bírósági végzés ellenére sem volt hajlandó kiadni az Átlátszó.hu-nak azokat a közérdekű adatokat, melyeket a Jáksó László produkciós cége által gyártott Marslakók című, megbukott sorozattal kapcsolatban kértek ki –írta az Index.

Az Átlátszó a produkció gyártási költségére volt kíváncsi, de hiába kérték a közérdekűnek számító adatokat, a közmédia csak nem volt hajlandó azokat átadni, így végül peres úton kényszerítették arra az MTVA-t, hogy ugyan mondják már el, mennyi adópénzből készült a csatorna történetének egyik legrosszabb műsora.

A bíróság az Átlátszónak adott igazat, és utasította az MTVA-t az adatok átadására, amit viszont valahogy nem sikerült időben elintézni, így rendőrségi nyomozást indítottak ismeretlen tettes ellen. A rendőrségnek még két év sem volt elég, hogy megtalálják az illetőt, ezért felfüggesztették a nyomozást és elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Az MTVA-alkalmazottat annak idején valamiért kinevezték dokumentumgazdának, pedig a köztévénél ellátott hatásköre szerint nem is kellett volna ezzel foglalkoznia. Két éven át nem volt sem vádemelés, sem nyomozás, majd amikor az illető betelefonált a rendőrségre, hogy önként bemegy, a rendőrök azonnal előállították. Ügyvédje távollétében ugyanakkor nem tett vallomást. A törvény szerint a körözést és az elfogatóparancsot vissza kell vonni, amint megszűnik az elrendelésük oka, erről pedig az elrendelőnek kötelessége haladéktalanul intézkednie. Ebben az esetben viszont ez nem történt meg, még feleslegesen be is vitték a rendőrségre a volt MTVA-dolgozót.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.