Miniszteri biztost kap a Klik

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) miniszteri biztost kap, akinek a fejlesztési javaslatok kidolgozása lesz a feladata - értesült a hvg.hu.

A portál információját az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerdán levélben megerősítette.

A hvg.hu úgy tudja, hogy a Klik fölé kerülő miniszteri biztos kinevezését a miniszterelnök szorgalmazta, mert nagyon elégedetlen az oktatási reform akadozása miatt. Mint írják, a Klik működésével kapcsolatban a kormányban és a Fidesz-frakcióban is általános az elégedetlenség.

A hírportál információi szerint Szabó Balázs, a Magyar Közút Zrt. 2009 és 2011 közötti informatikai igazgatója lehet a miniszteri biztos, aki a hvg.hu megkeresésére nem kommentálta az értesülést.

A Klik 2012. szeptember 1-jével jött létre az Emmi alatt álló központi hivatalként. Élére Hoffmann Rózsa korábbi munkatársa, Marekné Pintér Aranka került, aki csaknem 120 ezer tanár munkáltatója.

A nap folyamán az EMMI közleményt adott ki az ügyben. Eszerint Szabó Balázst bízta meg az emberi erőforrások minisztere a köznevelési intézmények informatikai fejlesztésével. A közlemény szerint a miniszteri biztos Balog Zoltán kezdeményezésére dolgozza ki a köznevelési intézmények informatikai rendszerével kapcsolatos fejlesztési javaslatokat és tekinti át a jelenlegi rendszer működését.

A biztosnak, aki szeptembertől 15-től látja el feladatát, javaslatát december 14-ig kell összeállítania. A miniszteri biztos a Kliken belül végzi munkáját - írták.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.