Miniszteri biztosi kontrollt kap a nyakába a Városliget Zrt., nehogy minden pénz betonra költsön

A Nol információi szerint kedden zöldügyi miniszteri biztossá nevezik ki Persányi Miklóst, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatóját.

Persányi Miklós feladata lesz, hogy a városligeti múzeumépítési projektben kormányzati oldalról az eddigieknél hathatósabban képviselje a természetvédelmi szempontokat.

A beruházást folyamatos botrányok kísérték a fakivágások miatt. A Baán László által vezetett Városliget Zrt.-nek az elmúlt hónapokban nem sikerült meggyőznie sem az aktivistákat, sem a közvéleményt, hogy az új épületek felhúzása során a közpark felújítására is legalább akkora hangsúlyt fektet, mint a terület beépítésére. Persányi miniszteri biztosként is a főváros alkalmazásában marad.

Úgy tudjuk, hogy a kinevezéssel egy időben a Liget-projekt költségvetését is megosztják. Mintegy 15 milliárd forintot közvetlenül a természetvédelmi és kertépítészeti feladatokra különítenek el, nehogy "minden pénz betonra menjen" - ahogy az eseményekre közleről rálátó forrásunk fogalmazott.

Persányi kinevezését Tarlós István főpolgármester és Balog Zoltán emberi erőforrásminiszter jelenti majd be kedden az állatkert alapításának 150 éves évfordulóján.

Kis szépséghiba a Medgyessy- és a Gyurcsány-kormány környezetvédelmi és vízügyi miniszterének kinevezésében, hogy az aktivisták a múlt héten már az irányítása alatt álló állatkert mellett tüntettek, miután ott is elkezdték kivágni - az állatkert szerint indokoltan és alapos okkal - az egykori Vidámpark területén álló fákat

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.