Mindent megtudhatunk a Századvég 1,8 milliárdos üzletéről

A Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítéletében kötelezte az MNB-t annak a mintatanulmánynak a kiadására, amely alapján a Századvég 1800 millió forintért elnyerte a jegybank konjunktúrakutatásra kiírt közbeszerzését.
A Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítéletében kötelezte a Magyar Nemzeti Bankot annak a mintatanulmánynak a kiadására, amely alapján a Századvég 1800 millió forintért elnyerte a jegybank konjunktúrakutatásra kiírt közbeszerzését.

A bírálók és a nyertes pályázatot kiválasztók nevét is nyilvánosságra kell hozni – írja a Transparency International. Az ítélet szerint a közpénzből finanszírozott közbeszerzési pályázat bírálóinak és értékelőinek a személye, valamint a pályázók referenciaigazolásai és pályázati anyaga közérdekű adat, és „mint ilyen, a nyilvánosság számára elérhetővé kell tenni”. A bíróság hangsúlyozta, hogy a „közhatalom csak nyilvánosan gyakorolható”, ezért a közbeszerzések bírálóinak és a nyertes pályázatot kiválasztó személyeknek a megismerése a közintézmények demokratikus működésébe vetett társadalmi bizalom garanciája.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.