„Minden morállal szembemegy az, amit Polt Péter művel”

Polt Péter legfőbb ügyész lemondását szorgalmazza a vádhatóság iránt meggyengült közbizalomra hivatkozva az MSZP országgyűlési képviselője.
Szakács László hétfőn Budapesten, a Legfőbb Ügyészség székháza előtt tartott sajtótájékoztatóján azon véleményének adott hangot, hogy minden értékkel, morállal szembemegy az, amit Polt Péter művel. Szerinte amíg nem rendezik megnyugtatóan a Quaestor és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapítványainak ügyét, nem lehet helyreállítani a közbizalmat az ügyészség iránt.

Hozzátette: a helyzetet úgy lehet megoldani, hogyha Polt Péter lemond, átadja helyét másnak, és hagyja, hogy ezeket az ügyeket megfelelően kivizsgálják.

Szakács László azt firtatta, várható-e addig megnyugtató büntetőeljárás, amíg nem hallgatják meg Tarsoly Csabának, a Quaestor vezetőjének személyi titkárát, aki Polt Péter lányának élettársa.

Azt is kérdezte, lesz-e pártatlan vizsgálat az MNB alapítványainál addig, amíg a legfőbb ügyész felesége három alapítvány felügyelőbizottságának is tagja.

Az ellenzéki politikus azt mondta, a büntetőeljárási szabályok szerint ha a vádhatóság szereplője érintett egy bűnügyben, akkor azt a szervezetet ki kell zárni az eljárásból. Hozzátette: a legfőbb ügyészséggel ezt nem lehet megtenni, ezért a legfőbb ügyésznek távoznia kell.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.