Milyen meglepő: a Fidesz utaztatja a 'független' békemeneteseket

A szombathelyi Fidesz-irodában is fel lehet iratkozni a Civil Összefogás szombati békemenetére induló ingyenes buszokra, az irodai ügyintéző szerint az indulási helyszíneket "a kolléganő szervezi", írja két telefonbeszélgetés hangfelvételére hivatkozva a Nyugat.hu.

A beszélgetéseket a portál egy névtelen olvasótól kapta, aki azt állítja, hogy a szombathelyi Fidesz-irodát hívta, és rögzítette a beszélgetést.

Az első beszélgetés leirata:

"- Halló, jó napot kívánok, én ......né vagyok és érdeklődni szeretnék, hogy a március 29-i békemenetre el tudok-e jutni az Önök segítségével?

- Szombathelyről?

- Igen.

- Természetesen, hát indulni fog busz Szombathelyről.

- Oh, de jó!

- Szombathelyről szombaton, úgyhogy annyi kell, hogy fel kell iratkozni, név és telefonszám, és minden további nélkül.., még folyamatban van, úgyhogy még bőven lehet jelentkezni.

- És akkor Önöknél az irodában kell feliratkozni, mert többen mennénk?

- Igen, most nem tudom akkor, hogy ismerjük-e egymást, vagy?

- Nem, nem hiszem, mert vidékről jönnénk be Szombathelyre és innen mennénk tovább, úgyhogy idáig meg tudnánk oldani az utat, de tovább nem tudnánk megoldani.

- Persze. Szombathelyről fognak indulni valószínűleg, most még nem tudom a helyszíneket pontosan, a kolléganőm rendezi, de akkor én ezt továbbítom és a kolléganőm fel fogja hívni, hogy mikor lesz az indulás, jó?

- Akkor tehát nem is tudja, hogy mikor lesz és mikor jövünk haza? És mennyibe kerül akkor, ebben sem tud segíteni még?

- Ingyenes.

- Ingyenes, áh de jó, köszönjük. És akkor, hogy mikor jövünk haza, azt se tetszik tudni, mert tovább kell mennünk Szombathelyről?

- Azt a kolléganőm tudja megmondani, jó?

- Jó, akkor még beszélek a...

- Akkor egyedül vagy többen mennének-e?

- Jó, akkor én megbeszélem, a ... hogyan, mint lennénk, és akkor, ha holnap telefonálok, vagy a későbbi órák is érdeklődhetek?

- Hát azért ma szerintem szóljanak...

A második beszélgetés leirata:

- Halló, Fidesz iroda? Jó napot kívánok!

- Igen, üdvözlöm.

- Nem tudom, az előbb önnel beszéltem-e, vagy a kolléganőjével.

- Velem. A békemenettel kapcsolatban?

- Igen, a busszal, a március 29-ivel kapcsolatban. Érdeklődnék, hogy sikerült-e. Mert az az igazság, hogy fontos lenne, mikor indul a busz, mert vidékiek vagyunk, és...

- Fél kilenckor.

- És mikor érkeznénk haza?

- Három órakor lesz a nagygyűlés, szerintem tíz óránál előbb biztos nem.
...

- És honnan indul a busz? Abban tudna segíteni?

- Várjon egy pillanatig, visszahívom önt, jó? Megkérdezem pontosan a kolléganőmet, ne kelljen még egyszer ezért telefonálnia...

A CÖF eddig azt állította, hogy nem fogadnak el segítséget a Fidesztől, a kampányaikat és rendezvényeiket önállóan, magánadományok segítségével szervezik.

A szombathelyi Fidesz-irodához tartozó telefonszámon azt a választ kaptuk, hogy nem tudnak az esetről. Kérdésünkre Csizmadia László, a CÖF szóvivője szintén azt mondta, hogy nem tudnak erről.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.