Milliókkal tartozik a Klik Darnyi Tamás úszóiskolájának

Három év alatt többmilliárdos tartozást halmozott fel a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik). Ennek egy milliós része a Darnyi Tamás Úszóiskola felé elmaradt pénzösszeg.

Korábban lapunk is beszámolt róla, hogy a Klik majdnem tízmilliárdos tartozást halmozott fel a működése kezdete óta, a múlt héten pedig a Nemzetgazdasági Minisztérium is elismerte, hogy nyolcmilliárd forintos tartozása van az önkormányzatok és a közművek felé. Az intézményfenntartó a saját embereinek se fizet időben.

444 értesülései szerint a Klik milliókkal tartozik Darnyi Tamás úszóiskolájának, melybe számos iskola diákja járt eddig úszásoktatásra a kötelező testnevelésóra keretein belül. Idén ez elmaradt tizenöt II. kerületi iskola esetében, mivel a Klik ötmillió forinttal tartozik az intézménynek.

Az úszásoktatás kiesése nem jött jókor, mivel több iskola teremhiánnyal küzd, a mindennapos tornaórákat pedig meg kell tartani valahol. Az iskolák most szabadtéri programokkal kénytelenek pótolni a diákok úszásoktatását.

A portál megkereste a Kliket is, ahol azt írták, a tartozás rendezése folyamatban van. Az érintett 15 intézményben a mindennapi testnevelésóra feltételei biztosítottak – állította a központ.

 

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.