MIG-29-est vegyenek!

Legkevesebb négymilliárd forint bevételre számít a honvédelmi tárca, amely egy nyílt pályázat keretében piacra dobott nyolc vadászgépet a hadrendből kivont MIG-29-esek közül. A repülőkre szeptember közepéig lehet pályázni.

Miután a kormányközeli Magyar Nemzet pénteki számában fizetett hirdetésként már megjelent, délután a kormány.hu weboldalra is felkerült az a pályázati kiírás, amelynek értelmében egy nyilvános, egyfordulós pályázat keretében bárki megvásárolhat 8 darab (hat elfogó és két gyakorló) MIG-29-es vadászrepülőgépet, illetve a hozzájuk rendszeresített 20 tartalékhajtóművet.

A pályázatot a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. megbízásából a Honvédelmi Minisztérium írta ki, azon természetes és jogi személyek, gazdasági társaságok egyaránt részt vehetnek.

Az utcáról beeső kuncsaftoknak azonban aligha lesz esélyük arra, hogy jutányos áron vadászrepülőt vegyenek, mivel a pályázati kiírás számos feltételt követel meg a leendő ajánlattevőktől. Így például speciális tevékenységi engedéllyel kell rendelkezniük, továbbá pályázati biztosítékként a repülők esetében húszmillió, hajtóművek esetében pedig tízmillió forintot kell letenniük.

A honvédelmi tárca meghatározta a legkisebb érvényes ajánlat mértékét is: nem érdemes próbálkoznia annak, aki a hadrendből kivont nyolc vadászgépre összesen legalább 3,5 milliárd, a hajtóművekre pedig legkevesebb 630 millió foritos ajánlatot nem tesz. A pályázati határidő szeptember 15-e, az MNV Zrt. október közepéig bírálja el a beérkező ajánlatokat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.