Miért éppen Warvasovszky Tihamér?

A székesfehérvári szocialisták szerint Warvasovszky Tihamér, a város polgármestere egyéni boldogulását helyezi előtérbe, amikor egy "jól fizető állásért" befejezi székesfehérvári pályafutását.

Az MSZP székesfehérvári szervezete kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a sajtóból értesültek arról, hogy "Orbán Viktor 12 évre Warvasovszky Tihamért, Székesfehérvár volt MSZP-s képviselőjét jelöli az Állami Számvevőszék (ÁSZ)alelnökének."

Lázár János, a Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának vezetője hétfőn jelentette be, hogy az ÁSZ elnökének Domokos László fideszes országgyűlési képviselőt, alelnökének pedig Warvasovszky Tihamért, Székesfehérvár MSZP, SZDSZ, Fehérvári Polgárok Egyesülete és több nyugdíjas szervezet támogatásával megválasztott polgármesterét jelölte a frakció.

A Márton Roland székesfehérvári városi MSZP-elnök által jegyzett közlemény szerint a jelölés akár megtiszteltetés is lehetne, ahogyan azt Warvasovszky Tihamér nyilatkozta, de nem egy hivatalban levő polgármesternek. "A jól fizető állás elfogadásával" ugyanis Warvasovszky Tihamérnak - az összeférhetetlenségi törvény értelmében - hivatali ideje kitöltése előtt le kell mondania jelenlegi posztjáról - mutatnak rá.

A párt székesfehérvári tagjai amellett, hogy "szükségtelennek és indokolatlannak" tartják, hogy a polgármester "éppen most" fejezze be fehérvári pályafutását, ahelyett, hogy valamit még megvalósítana a programjából, érthetetlennek tartják, hogy a Fidesz "szakértő helyett miért éppen egy 60 évét betöltő politikust javasolt 12 évre, havi másfél millió forintért egy állami poszt betöltésére".

Felteszik a kérdést, miért éppen azt a politikust javasolja a Fidesz az ÁSZ alelnöki posztjára, akit "legfőbb ellenfélként nemrég még hivatalosan elszámoltatni akartak?" A szocialisták úgy gondolják, "a fehérváriaknak joguk van megismerni mindezek hátterét", ezért kérik mindazokat, akik az ügyben érintettek, tájékoztassák a részletekről a közvéleményt - olvasható a közleményben.

Warvasovszky Tihamér az MTI-nek azt mondta, hogy a jelölés óriási megtiszteltetés számára, s több évtizedes, becsületes, szakmai munkájának az eredménye.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.