Miért kell a TEK jogköreit ismét bővíteni?

Bővítené a kormány a Terrorelhárítási Központ (TEK) feladatait egy jogszabálytervezet szerint. Ezentúl a légi közlekedés biztonságának szavatolásába is bevonnák a szervezetet. Sose találná ki, miért van erre szükség. Hát persze, hogy a migrációs válság miatt.

A hivatalosan a belügyminisztertől származó előterjesztés a „kiemelt közérdekre" hivatkozik, amiért a légi közlekedést is a Terrorelhárítási Központ vigyázhassa - számolt be az mno.hu

A tervezett kormányrendelet szerint a TEK – a nyomozó hatóságok, a rendvédelmi szervek, továbbá az ügyészség felkérésére – felléphet a légi közlekedés biztonságát sértő vagy veszélyeztető jogellenes cselekmények esetén, és elfoghatja, illetve előállíthatja az elkövetőket. A TEK irányítja a többi között „a légi közlekedés ellen folyamatban lévő jogellenes cselekmények felszámolását Magyarország földfelszínén és a jármű fedélzetén". A javaslat biztosítja például a repülőgép fedélzetén elkövetett csoportos garázdaság esetén is a hatékony fellépést.

A lap megkereste a Belügyminisztériumot , hogy megtudja, mi indokolja a módosítást, a hatóságok kaptak-e olyan információt, amely okot adhat erre, de lapzártáig nem kaptak választ.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.