Kutyának sem kellenek a 4-es metró üzletei

Két évvel az M4-es metróvonal átadása után, harmadik nekifutásra sem sikerült az M4-es metróvonal üresen álló üzleteinek mindegyikére bérlőt találni.

A vonal aluljáróiban lévő 25 helyiség ötéves bérleti jogára április elsején írt ki újabb pályázatot a fővárosi önkormányzat. A beérkezett ajánlatokról a közelmúltban döntött a fővárosi tulajdonosi, gazdasági és közterület-hasznosítási bizottság. A meghirdetett üzletek a Baross, Etele és Kálvin téri, valamint a Móricz Zsigmond körtéri aluljáróban találhatóak.

Java részük 15–26 négyzetméteres, de akadt közöttük 13 és 105 négyzetméteres is. A pályázati dokumentációt 20 érdeklődő vásárolta meg, közülük 11-en tettek ajánlatot összesen hat ingatlanra. A helyiségek piaci értékét előzetesen nettó 27,9–73,7 millió forintra becsülte a főváros, míg a havi bérleti díjakat négyzetméterenként 18,5 ezer és 25,6 ezer forintban állapították meg.

Felemás siker a mélyben. Sok üzlethelyiség ma is üresen áll
Felemás siker a mélyben. Sok üzlethelyiség ma is üresen áll
Korponai Tamás / Népszabadság

A beérkezett ajánlatok végül 17 és 37 ezer forint között szóródtak, de nem feltétlenül a legtöbbet ígérő nyert. A győztes kiválasztásánál ugyanis a hasznosítás módja is számított. A pályázatot kiíró Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ (BFVK) Zrt. eleve kikötötte, hogy a bérleményekben nem folytatható zajos, jó erkölcsöt zavaró tevékenység, nem nyitható kocsma, zöldséges, pékség, pizzázó és gíroszos. Prémiumkategóriás bor- és pezsgőbár viszont igen. Végül senki sem akart pezsgőbárt nyitni. Lesz viszont három pékség és három élelmiszert árusító kisbolt. A nyertes ajánlattevők havi 20–37 ezer forintot fizetnek majd négyzetméterenként. S ezzel még mindig nem ért véget a metróüzlet-saga, hiszen 19 üzlet még mindig nem talált bérlőre.

Mint arról korábban írtunk, a 4-es metró aluljáróiban lévő üzletek hasznosítására korábban kétszer írtak ki pályázatot, egyszer pedig tíz százalékkal csökkentették a kikiáltási árat. Ám ez sem volt elég. Az előző tenderek eredményeként összesen 11 üzlet talált bérlőre, de őket sem sikerült maradéktalanul megtartani. A szerződéskötés után felmerült műszaki problémák, illetve a várt gyalogosforgalom elmaradása miatt több szerződést is felmondtak a bérlők.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.