Meszerics Tamás lesz az LMP EP-listavezetője

Meszerics Tamás közpolitikai ügyvivő vezeti majd az LMP Európai parlamenti (EP) listáját - döntött a párt kétnapos, jelöltállító kongresszusa szombaton Budapesten.

A döntésről Schiffer András társelnök tájékoztatta az MTI-t. A politikus elmondta, hogy az este során tovább folytatódnak a szavazások az EP-lista 2-6. helyéről, az országos parlamenti lista vezetőjéről, illetve 2-7. helyéről. Az eredmények vasárnapra várhatóak, ahogy vasárnap döntenek az országos lista 8-30. helyeiről is.

Az LMP 27. kongresszusa az országgyűlési és az európai parlamenti (EP) választási listákon kívül elfogadja a párt választási programját is.

A rendezvényen bemutatkoznak azok a politikusok, akiket korábban az országgyűlési választási lista első harminc helyére jelöltek. Miután akkor még nem állítottak fel közöttük sorrendet, a szavazásra jogosult résztvevők döntenek a listavezető személyéről, és arról, hogy a harminc jelölt a lista melyik helyére kerüljön.

Arról is szavazni fognak, hogy állítanak-e miniszterelnök-jelöltet. Emellett megerősítik a jelöltségét azoknak az egyéni választókerületekben induló politikusaiknak, akiknek az esetében ezt még nem tették meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.