Mészáros Lőrinc jótékonykodik, felcsúti fiataloknak ad ösztöndíjat

Az ország egyik legsikeresebb vállalkozója, Felcsút polgármestere alapítványt hozott létre, amely a környékbeli egyetemistákat, főiskolásokat támogatná. Van miből ösztöndíjat fizetni, jól teljesít a cégbirodalom.

Mészáros Alapítvány néven, százmillió forint induló vagyonnal hozott létre alapítványt Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és milliárdos nagyvállalkozó, az ország egyik leggazdagabb embere – írja az Index. Az alapítvány felsőoktatásban tanuló diákoknak adna ösztöndíjat, feltéve, hogy nem idősebbek 30 évesnél, és Felcsút, vagy a környékbeli Alcsútdoboz, Tabajd, Vál, Vértesacsa és Kajászó község lakói.

Az alapítvány – amelyet még márciusban hoztak létre – kuratóriumának elnöke Mészárosné Kelemen Beatrix Csilla, Mészáros Lőrinc felesége. A kuratórium tagja még Mácsodi Ferenc, aki a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia kollégiumi igazgatóhelyettese és lelkigondozója, valamint Sisa András, Felcsút jegyzője.

Mészáros cégei az elmúlt években számtalan, nagy értékű közbeszerzést nyertek, birodalma mára az építőipartól az élelmiszeriparon keresztül az ásványvíz-palackozásig terjed. legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy a magyar Narancs munkatársai egy 1,4 milliárd forint értékű luxusjachton hajókázva látták Horvátországban. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.