galéria megtekintése

Mészáros fellázadt, soha többé nem akar Orbán strómanja lenni

131 komment


Bita Dániel

Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester elégtételt venne,  amiért Orbán Viktor strómanjának nevezik. Korábban nem zavarta ez.

A bíróság döntheti el, hogy nevezhető-e Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos polgármester Orbán Viktor strómanjának. Bár a miniszterelnök régi barátjáról megannyi politikus és újságíró sugallta már, hogy meglehet, nem a saját vagyonát kezeli, és példátlan gazdagodása mögött valójában a kormányfő gyarapodása áll, Mészáros eddig tűrte a hasonló állításokat.

Nemrégiben viszont megelégelte, hogy kétségbe vonják üzleti érzékét,

és a Népszabadság értesülése szerint polgári pert indított az Együtt ellen, amely egy júliusi közleményében azt állította: a Mészáros horvátországi nyaralójáról szóló hírekből valójában Orbán elszámolatlan vagyonát ismerhettük meg. A polgármester nemcsak azért kért helyreigazítást, mert nincs nyaralója a horvátországi Ugaljanban – a villát egyik cége birtokolja –, hanem azért is, mert az ellenzéki párt Orbán strómanjának nevezte.

 

Ezért kifogásolta Mészáros azt a közleményt is, amely szerint az általa fölvásárolt földterületek a miniszterelnök érdekeltségei. A keresetet az a Vörös József ügyvéd jegyzi, aki Mészáros nevében licitált Fejér megyei földterületekre. Mészáros azt szeretné kimondatni a bírósággal, hogy a földeket saját mezőgazdasági tevékenységére szerezte.

Mészáros és Orbán a felcsúti lelátón. A saját lábukon állnak
Mészáros és Orbán a felcsúti lelátón. A saját lábukon állnak
Mediaworks

A polgármestert ügyvédje szerint rossz színben tüntetik fel azok az állítások, amelyek szerint befektetéseivel nem a saját – tavaly még 9, idén már 24 milliárd forintra saccolt – vagyonát, hanem Orbán Viktorét növeli. Mindez azért érdekes, mert csak az Együtt honlapján több olyan korábbi közleményt találni, amelyek hasonló állításokat fogalmaztak meg. Márciusban – a Nemzeti Lovarda bővítésére utalva – az ellenzéki párt azt közölte, „újabb megbízásokkal fizetik ki Orbán első számú strómanját”, egy hónappal később pedig a párt Ezer hektárral gazdagodott strómanokon keresztül Orbán Viktor címmel adott ki közleményt, ebben Mészáros mellett Flier János felcsúti marhatenyésztőt, az Orbán család másik régi földnyertes barátját említve.

Az, hogy valaki stróman – vagyis olyan személy, aki más kétes üzletéhez adja a nevét – meglehetősen nehezen bizonyítható állítás, igaz, tekinthető tényekre alapozott véleménynek is, ezért lesz érdekes a bíróság döntése.

Az Együtt ugyanis nem tesz eleget Mészáros kérésének, vagyis nem igazítja helyre állításait.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.