Mesterházy mellett az MSZP-választmány

Az MSZP miniszterelnök-jelöltjére tesz javaslatot a párt választmánya az országos elnökséggel közösen szombaton; az elnökség Mesterházy Attila frakcióvezetőt javasolja jelöltnek.

Simon Gábor, az MSZP választmányának elnöke csütörtökön közölte, a szombati ülésre a választmányi tagokon kívül meghívást kaptak a párt kongresszusi küldöttei is, és tájékoztatót hallgatnak meg az MSZP országos választási bizottságának tevékenységéről, a választási felkészüléshez kapcsolódó teendőkről.

Az MSZP miniszterelnök-jelöltjéről a december 12-i kongresszus hozza meg a végső döntést. A párt országos elnöksége - a megyei elnökökkel folytatott konzultáció után - kedden jelentette be, hogy Mesterházy Attila parlamenti frakcióvezetőt javasolja miniszterelnök-jelöltnek.Mesterházy Attila azt mondta, igent mondott a felkérésre.

Azért vállalja a jelöltséget, mert hisz abban, hogy az MSZP nemcsak az ország iránti bizalmat tudta visszaszerezni az eddigi politikájával, hanem a következő időszakban meghirdetendő politikájával a szocialista párt képes lesz a bizonytalan baloldali szavazókat megszólítani, és képes lesz arra is, hogy a centrum józan, demokratikus, felelős szavazóit is megszólítsa.

Simon Gábor a választáshoz kapcsolódó feladatokról szólva kiemelte, hogy a választmány konzultációt folytat le választási programról is. A napirenden szerepel az is, hogy új tagot választanak az MSZP Központi Pénzügyi Ellenőrző Bizottságába.   

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.