Mesterházy Komlón: a legkisebb körzetben is fontos a változás

Mesterházy Attila szerint nem szolgálja a magyar emberek érdekeit az, ami ma Magyarországon zajlik, ezért fontosnak nevezte, hogy a legkisebb önkormányzati választókörzettől az egész országig sikerüljön változást elérni.

Az MSZP elnöke szombaton Komlón, pártjának a vasárnapi helyi időközi önkormányzati választáshoz kapcsolódó kampányzáró eseményén azt mondta: egy napokban megjelent tanulmány szerint az ország lakosságának fele szegénységben él, napi megélhetési gondokkal küzd, mintegy félmillió gyermek éhezik.

"Mindez abból is fakad, hogy kevés a munkahely, nő a munkanélküliség, amelyet az emberek látnak, de amit a kormány próbál statisztikai trükkökkel elfedni" - tette hozzá. Mesterházy Attila a trafikpályázatokra utalva azt mondta, a kormányzati cselekvés és az elmúlt néhány nap megmutatta, mi fontos a kormánynak, és a helyi Fidesznek is. "A leginkább az fontos, hogy a saját barátaik zsebét megtömjék" - fogalmazott.

A politikus szerint a kormány "sunyi módon" nyúlt hozzá a 65 év felettiek utazási kedvezményéhez, félezer járaton úgy szünteti meg a valódi kedvezményt, hogy az utazóközönség nem kap pluszszolgáltatást.

A pártelnök azt mondta: a szavazóknak vasárnap Komlón és a jövő évi országgyűlési választásokon azt kell eldönteni, hogy egy olyan családbarát kormányt akarnak-e, amely "csak a saját családja barátja és mindenben azt nézi, miként tudja haveroknak, rokonoknak átjátszani a lehetőségeket", vagy olyan országot akarnak, ahol "igazságosság alapján történnek a dolgok", ahol munkahelyek teremtődnek, a jog előtti egyenlőség mindenkit megillet, és mindenki biztonságban, világos jövőképpel élheti az életét.

Mesterházy Attila rámutatott: az MSZP programjában célul tűzte ki a munkahelyteremtést, a szegénység visszaszorítását, a jogállam visszaállítását, valamint "a mutyik felszámolását" is.

A pártelnök végezetül Radics Kálmánt ajánlotta a választók figyelmébe, aki az MSZP jelöltjeként indul vasárnap Komló 6-os számú körzetében esedékes önkormányzati képviselő-választáson.

"Az MSZP számára országosan is fontos, ha itt sikert tudunk elérni, hiszen ezáltal a változás erejét tudjuk növelni" - hangoztatta a politikus.

A mandátumért Radics Kálmánon kívül még három jelölt, Bekk Norbert (független), Hegedüs Norbert (Lungo Drom) és Rajki-Bíró Edina (Jobbik) verseng. Rájuk a körzet mintegy 2000 választópolgára reggel hat és este hét óra között, két szavazókörben voksolhat.

A választásra azért van szükség, mert Simon János (Fidesz-KDNP) külföldön vállalt munkát, és ezért a közelmúltban lemondott tisztségéről.

A polgármesterrel együtt 15 tagú komlói testületben Simon János távozása előtt a Fidesz-KDNP-nek 9 tagja volt, a Honismereti és Városszépítő Egyesületet 2, az MSZP-t, a Jobbikot és a Komlói Polgári Kört 1-1 ember képviseli, egy testületi tag pedig független.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.