Mesterházy: aláírjuk a NAV-bizottság felállítását!

Az MSZP aláírja a NAV-botrányt vizsgáló bizottság felállításáról szóló ívet, amin harminc olyan képviselő neve szerepel, aki nem tagja a Jobbik frakciójának - írta Mesterházy Attila pártelnök a Facebookon.

"A Magyar Szocialista Párt az évi ezermilliárdos adócsalási ügy teljes, pártatlan és független kivizsgálásában érdekelt. Az LMP célját, hogy álljon fel parlamenti vizsgálóbizottság, támogatjuk. Nekünk az aláírás céljával nincs bajunk, de a módjával és a listán szereplő nevek némelyikével igenis van" - fogalmazott a közösségi oldalon Mesterházy Attila. 

Az MSZP elnök hozzátette: az LMP által korábban indított aláírásgyűjtő íven ugyanis egy "nyíltan antiszemita, kirekesztő párt" képviselőinek neve szerepelt. Az MSZP parlamenti frakciója pedig semmilyen közösséget nem vállal egy ilyen párttal, hangsúlyozta Mesterházy.

"A NAV-botrány teljes kivizsgálására viszont szükség van. A vizsgálóbizottság felállításához 78 képviselő aláírása kell. A parlamentben az MSZP az LMP, a DK és a függetlenek összesen 82-en lesznek hétfőtől, amikor Kránitz László eskütételével az MSZP frakciója egy újabb taggal bővül. Amennyiben hétfőn az LMP egy olyan ívet hoz be a parlamentbe, amelyen a Jobbik egyetlen képviselőjének neve sem szerepel, csak a DK, LMP és PM, valamint a függetlenek, akkor az MSZP-frakció szavatolja, hogy mind a 48 tagja megadja az aláírását" - szögezte le az MSZP vezetője.

"Egyúttal egyenként végigkérdezzük a Fidesz minden képviselőjét, hogy támogatja-e a botrány kivizsgálását. Ugyanezért kezdeményezzük, hogy név szerinti szavazással dőljön el, hogy a parlament elfogadja-e a bizottság felállításáról szóló kezdeményezést. Rajtunk nem fog múlni a visszaélések feltárása és a teljes igazság kiderítése sem" - írta Mesterházy Attila a Facebookon. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.