'A mai orkán az április 6-i vihar előszele'

Orbán Viktor az a vezetője a rendszerváltás utáni Magyarországnak, aki talán a legtöbbször hivatkozott a nemzeti érdekre, ugyanakkor a legtöbbet ártott neki. Az általa meghatározott négy év szinte pontról-pontra tagadja meg 1848 márciusának örökségét – olvasható Mesterházy Attila és a kormányváltó szövetség vezetőinek lapunkhoz eljuttatott közleményében. Fülkeforradalmáról kiderült – teszik hozzá –, hogy ellenforradalom volt, amelyet a magyar alkotmányosság és a magyar jogállam ellen vívott: Magyarország ma nemcsak nevében nem köztársaság, hanem működésében sem – a jog itt már nem a polgárt védi a hatalom túlkapásaitól, hanem a hatalmat a polgártól.

Orbán szabadságharcáról kiderült, hogy valójában hatalmi törekvéseinek álcája csupán: egyetlen célja az volt, hogy teljhatalmat szerezhessen, amelynek nem szab már korlátot se jogállami fék, se ellensúly, se a szabad világ írott, vagy íratlan szabályai. Ezért hívta vissza az oroszokat Magyarországra az, aki valaha a távozásukat követelte és ezért fogadta el titokban az orosz pénzügyi megszállás tervét a „Paks2" fedőnevű akcióval – derül ki az MSZP-Együtt-DK-PM-MLP közös állásfoglalásából.

A dinasztiák jobban teljesítenek

Mesterházyék szerint Orbán a kevesek érdekében és a többség rovására kormányoz. Új rendi társadalmat épít, amelyben csak a Simicska-, Orbán-, és Mészáros-dinasztiák teljesítenek jobban, miközben új jobbágyság alakul ki a megalázott közmunkásokból és félfeudális viszonyok közé kényszerülnek vissza az államosított tanárok, a felbőszített rendvédelmisek, a megfenyegetett vállalkozók, az országot elhagyó egészségügyi dolgozók. Orbán nem tiszteli a magántulajdon szentségét sem: elkobozza a polgárok nyugdíj-megtakarításait, elveszi földjüket, trafikjukat.

Mindezek tetejében

Mindezek tetejében még rosszul is kormányoz: nemzeti valutánk történelmi mélyponton van, az államadósság az egekben, a munkahelyteremtő tőke pedig versenyt menekül innen a fiatalokkal. Orbán uralkodása elől több huszonéves menekült el Nyugatra, mint ahányan 1849-ben emigráltak a szabadságharc leverését követően – közölte az ellenzéki szövetség. Szerintük Orbán Viktor a nemzetegyesítő szerepében tetszeleg, miközben tudatosan osztja meg és fordítja egymással szembe a magyarokat. Nem riad vissza attól sem, hogy a nemzetből kirekessze azokat, akik a politikáját, hatalomgyakorlását bírálni merészelik. A Fidesz örökös elnöke alkalmatlan és méltatlan is arra, hogy Magyarországot vezesse.

Úgy fogja elsöpörni

"Hiába vezetett be újra cenzúrát és csinált pártpropagandát a magyar közmédiából: egyre többen látják, érzik a bőrükön, hogy Magyarország rossz irányba tart. Orbán korrupt és kártékony rezsimjét úgy fogja elsöpörni a népharag április 6-án, ahogy a viharos szél a ma délutáni rendezvényeket" – közölték Mesterházyék.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.