Medgyessy: Mesterházy jó jelölt, mert az MSZP esélytelen

Mesterházy Attila jó jelölt, de ha lenne esélye az MSZP-nek arra, hogy ne csak jelöltet, de miniszterelnököt is állítson, akkor Szili Katalin jobb lenne - mondta Medgyessy Péter volt miniszterelnök. A Fidesz szerint Mesterházy Attila egyet jelent a Gyurcsány-Bajnai-korszakkal.

Mesterházy Attila jó miniszterelnök-jelölt, jó lehetőséget teremt a szocialistáknak arra, hogy egy későbbi időszakra felkészüljenek - mondta Medgyessy Péter volt miniszterelnök az InfoRádiónak. Hozzátette: ha lenne esélye az MSZP-nek arra, hogy ne csak jelöltet, de miniszterelnököt is állítson, akkor a jelenlegi frakcióvezető már kevésbé jó jelöltnek számít. Szerinte akkor Szili Katalin jelölése jobb lenne.

Mesterházy Attila megérkezik a   kormányfőjelöltről szóló tanácskozására
Budapest, 2009. november 24. Mesterházy Attila, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) alelnöke, a párt frakcióvezetője érkezik az MSZP országos elnöksége és a megyei elnökök kormányfőjelöltről szóló tanácskozására a párt Jókai utcai székházába. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Medgyessy Péter úgy látja, hogy Mesterházy Attilát ezzel bedobják a mélyvízbe, hogy tanuljon, és mutassa meg, mire képes. Elmondta, hogy szerinte az MSZP-nek nincs esélye megnyerni a választást, nagy többséggel Fidesz-kormány alakul jövő tavasszal, és a szocialistáknak arra kell felkészülni, hogy a következő választásokon, 2014-ben vagy 2018-ban hogyan fognak szerepelni. Ehhez pedig jó egy fiatal embert kipróbálni, aki meg tudja mutatni a képességeit. Egy párt sosem vallhatja be, hogy nincs esélye megnyerni a választásokat, így kötelező miniszterelnök-jelöltet állítani - emelte ki.

Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője úgy fogalmazott: Mesterházy Attila egyet jelent a múlttal, egyet jelent a Gyurcsány-Bajnai-korszakkal, azokkal a megszorításokkal, amelyek megkeserítik az emberek életét, és amelyek lehetetlenné teszik az ország növekedését az elkövetkezendő időszakban.

Emlékeztetett: Mesterházy Attila korábban Gyurcsány Ferenc helyetteseként dolgozott az ifjúsági és sportminisztériumban. Hozzátette: Mesterházy Attila kulcsfigurája a megszorító intézkedések parlamenten keresztül való áterőszakolásának, hiszen ha az általa vezetett MSZP-frakció nem támogatta volna, nem támogatná a megszorító intézkedéseket, akkor azok nem lépnének életbe.

Mesterházy Attila ahhoz a múlthoz tartozik, amelyet a magyar emberek le akarnak zárni - mondta. Hozzátette: a szocialista politikus jelölése azt mutatja, hogy az MSZP Gyurcsány Ferenc volt kormányfő hatalomba való visszatérését próbálja előkészíteni.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke az MTV Ma reggel című műsorában arra a kérdésre, hogy Mesterházy Attilával, a szocialisták miniszterelnök-jelöltjével kiáll-e egy tévévitára, csak annyit mondott: messze van az még.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.