galéria megtekintése

Túl sok volt a kérdés Habonyról, messzire nyúlhatnak a jobbikos botrány szálai

27 komment

F. Gy. A.

Volner János, a Jobbik újdonsült frakcióvezetője már két hete jelezte – párttársán, Mirkóczki Ádámon, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának tagján keresztül – az Alkotmányvédelmi Hivatalnak, hogy ismeretlenek követik és megfigyelik – erősítették meg lapunknak. A hivatal azonban nem látta feladatának, hogy eljárjon az ügyben.

A Ripost nevű – sajtóértesülések szerint informálisan Habony Árpádhoz köthető – internetes bulvárlap keddi leleplező írását a Jobbikban sokan máris egy Volner elleni kormányközeli lejárató kampányként állítják be, amit csak megerősít, hogy a politikusról készült lesifotókat a hasonló érdekkörbe tartozó TV2 és az Origo is közölte.

Volner János. Csak a megfelelő pillanatra vártak?
Volner János. Csak a megfelelő pillanatra vártak?
Szigetváry Zsolt / MTI

A Ripost azt állította, egy olvasójától kapta a képeket, amelyeken az látható, hogy Volner egy fiatal nővel autó­zik egy budapesti benzinkúttól a Pest megyei Pécel határában lévő bozótosig, ahol húsz percet töltöttek. Később fordult a kocka, Volner kiszúrta a kukkolót, követni kezdte, és ő is készített pár felvételt a lesifotósról.

 

A lapunk által megkérdezett szakértők erős fenntartásokkal olvasták a Ripost sztoriját, amely szerint egy véletlen találkozás alkalmával, hirtelen elhatározásból született a képriport.

Ha igaz, amit Volner állít, hogy már egy ideje megfigyelték, úgy nem zárható ki, hogy akik követték, csak a megfelelő pillanatot várták, amikor kínos helyzetben kaphatják lencsevégre a politikust.

Volner a közelmúltban a parlamentben éppen Habony Árpádról kérdezte a miniszterelnököt, hogy ki ő és milyen szerepkörben dolgozik a kormányzat környékén. Orbán Viktor nem tartotta illetékesnek magát a kérdésben, majd egy szerinte sokkal érdekesebb, saját maga által föltett kérdésre válaszolt, hogy tudniillik „kicsoda Volner János", akit ezt követően adócsalónak nevezett, majd sok sikert kívánt új szerepköréhez.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.