Méreg volt a szegedi drogban

Máj- és veseelégtelenséggel kezelnek egy férfit a szegedi klinikán. Drogot fogyasztott, amibe az őrizetbe vett gyártó szerint patkányméreg kerülhetett.
Két kábítószer-kereskedőt fogott el a szegedi rendőrség, akik közül az egyik nemcsak terjesztette, hanem gyártotta is a Herbál nevű drogot, amelyet orvosi zsályafűből vegyszeres kezeléssel állítanak elő. Apa és fia egy Üstökös utcai, illetve egy Nemestakács utcai lakásban árulta elsősorban a Herbál nevű kábítószert, továbbá marihuánaszármazékokat. A két lakás körül nagy jövés-menés volt, olyannyira, hogy ezt a szomszédok a Délmagyarország napilap Csörög a telefon című rovatában is szóvátették.

Lázár Szvetozár, a Szegedi Rendőrkapitányság bűnügyi vezetője hétfőn az újságíróknak elmondta: több fogyasztót is eljárás alá vontak. Egyikük, egy férfi még nincs kihallgatható állapotban, mivel máj- és veseelégtelenséget kapott az elfogyasztott kábítószertől. A rendőrtiszt szerint az egyik elkövető, aki egy bérelt garázsban vegyszerekkel kezelte a Herbált, azt vallotta, hogy szerinte patkányméreg kerülhetett a szer közé, mivel nem nagyon tiszta körülmények között folyt az orvosi zsálya vegyszeres kezelése. Az orvosok viszont a tünetekből úgy vélik, valami más szer okozhatta a mérgezést.

Mindkét drogkereskedő többszörösen büntetett előéletű. Amelyikük a garázst bérelte, droggal fizetett érte. Nem tudni, mekkora felhasználói kört láttak el az anyaggal. Mindenesetere a helyszínen mintegy 200 ezer forintot és némi valutát is találtak a rendőrök. A két drogkereskedő és egy fogyasztó előzetes letartóztatásba került.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.