Visszaléptek, elmarad a szombati mentős tüntetés

Máté Gábor, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) megbízott főigazgatója szerdán a közösségi portálon, saját profiloldalán tett közzé egy bejegyzést, amelyben arra kérte társait: ne menjenek az utcára sem önmagukért, sem az ő támogatása érdeké­ben.

Lebeszélte támogatóit az utcára vonulásról a mentők főigazgatója. Egy a Facebookon szerveződött, mentősökből álló csoport két nappal azután, hogy meghirdette, le is fújta a szombat délutáni, két órás néma demonstrációját.

A csoport azután lépett akcióba, miután a múlt héten közzétett tárcaközlemény után futótűzként terjedt: hogy Máté Gábor megbízott főigazgatónak kitelt az ideje, helyére pedig ismét, a szolgálat korábbi főigazgatója Mártai István kerülhet, hiszen őt épp olyan feladatokkal bízták meg, ami egyébként „normális" helyzetben a főigazgató kompetenciája.

Szerdán Máté Gábor, az Országos Mentőszolgálat megbízott főigazgatója a közösségi portálon, saját profiloldalán tett közzé egy bejegyzést, melyben arra kérte társait, ne menjenek az utcára sem önmagukért, sem az ő támogatása érdekében. Mint írta: „Tartok attól, hogy nagyon könnyen félremagyarázható egy ilyen támogató szándékú közterületi demonstráció, nagyon könnyen fordulhat az elérni kívánt céllal ellentétes irányba. Nem szeretném, hogy a büszke kiállásotokat bármi rosszra bárki is felhasználhassa. Tudom, sokan gondoljátok úgy, hogy ennél már nem lehet rosszabb. Én úgy látom, hogy most talán lehet jobb."

Közben Hamary Dániel, az akciót szervező mentőápoló lapunknak jelezte: közösségi oldalukhoz, az OMSZ-FITT csoport kommunikációs felületéhez néhány órája a Facebookon nem férnek hozzá, nem értik, hogy pontosan mi történt az oldalukkal. Kérdésünkre, hogy a főigazgató bejegyzése után demonstrálnak-e, azt mondta: az OMSZ-FITT-et ért támadás miatt már nem. Hozzátette: olvasta Máté Gábor hozzájuk írt levelét, és miután ebben a főigazgató nem utasította, hanem kérte őket, társaival úgy döntöttek, a demonstrációt lefújják.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.