Mengyit simán feláldozná a Fidesz, csak az a kérdés, ki volt felette

A Fidesz kész kiadni Mengyi Rolandot, szinte biztos, hogy a kormánypárti képviselők megszavazzák a mentelmi jogának felfüggesztését – mondta lapunknak egy kormányzati forrás annak kapcsán, hogy a múlt héten Polt Péter kérte a fideszes képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, mert felvetődött vele kapcsolatban a vesztegetés, befolyással való üzérkedés, bűnsegédként elkövetett költségvetési csalás bűntette kísérletének gyanúja.

A 168 Óra írt arról rendőrségi dokumentumokra, lehallgatási jegyzőkönyvekre hivatkozva, hogy a képviselő pénzt kért azért, hogy pályázati forráshoz segítsen szövetkezeteket.

Mengyi Roland
Kovács Tamás / MTI

Forrásaink szerint a magát a Harry Potter-könyvek gonoszáról csak Voldemortnak hívató Mengyi „védhetetlen". Igaz ugyan, hogy a kiszivárgott jegyzőkönyvek szerint egyetlen négymondatos részben „beszél", de – hívta fel a figyelmünket egy ismert fideszes politikus – négyen vallanak rá, így nehéz lesz tisztáznia magát. Egy forrásunk arra is emlékeztetett: egyetlen nagy korrupciós politikai botrány, még a Hagyó-ügy sem jutott el odáig, hogy kiszivárogtassanak rendőrségi lehallgatási jegyzőkönyveket, ráadásul úgy, hogy előtte nyilvánvalóan fel kellett oldani ezek titkosítását. Az szerinte most nem mondható biztosra, hogy a Fidesz ki is zárná a parlamenti frakcióból és a pártból is „Voldemortot", mert – miként fogalmazott – kiszámíthatatlan jogi „csűrcsavarok" is jöhetnek.

És sok függ attól is, nyilvánosságra kerül-e, ki volt felső szinten az a politikus, aki jóváhagyta a pályázatokat. Forrásaink azt is érzékeltették: ha a Fidesz „beáldozná" Mengyit, az „hitelesíthetne” egy antikorrupciós kormánycsomagot is, és javíthatna a kormányzati imázson, jelenleg ugyanis a Fidesz-szimpatizánsok körében is egyre többeknek az a véleménye, hogy ezt a kormányt is elérte a korrupciós hullám.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.