Menesztették Weyert és Nádorit az Origotól

Távozik Weyer Balázs, az Origo főszerkesztője és Nádori Péter, az Origo.hu híroldal vezetője – értesült a Népszabadság.

Úgy tudjuk, hogy hivatalosan közös megegyezéssel bontják fel szerződésüket, de információink szerint menesztették a két vezetőt. A változást ma jelentették be az Origo munkatársainak.

A két Origo-alapító távozásának, avagy menesztésének okairól egyelőre nem derültek ki részletek; információink szerint Nádori és Weyer feláll(ít)ásának nem volt közvetlen előzménye, kiváltó oka. Ugyanakkor azt az értesülésünket, miszerint nem önszántukból távoztak, erősíti, hogy a történtekről Weyer Balázs annyit mondott lapunknak: "a vállalat úgy gondolta, ezek a személycserék szolgálják legjobban az Origo megújulását".

Weyer Balázs többek között dolgozott a Magyar Narancsnak, az RTL Klubnak és a Wanted zenei magazinnak is. Az Origo egyik alapítója és 2000 óta főszerkesztője, emellett a T-Online szerkesztett tartalmakért felelős vezetője. A Minőségi Újságírásért Alapítvány szakmai zsűrijének és a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének elnökségi tagja.

Nádori Péter alapító főszerkesztője volt az Origonak. Ezt megelőzően dolgozott a Magyar Narancsnak és a Vasárnapi Híreknek, majd az Origo után a hvg.hu-nak. 2008-ban visszatért az Origohoz, ahol először vezető szerkesztőként dolgozott, 2010-ben pedig újra a hírportál főszerkesztője lett. Ekkortól Weyer Balázs az Origo-csoport főszerkesztőjeként dolgozott tovább. 

"Nagyra értékelem mindazt, amit a két szakember 14 év alatt az Origóért tett, és különösen köszönöm az elmúlt másfél évet, aktív munkájukat a hírportál megújításában" - kommentálta távozásukat Vaszily Miklós vezérigazgató. A mediapiac.com-on olvasható közlemény szerint Vaszily hozzátette: a velük elindult megújulást kívánják folytatni.

Az új vezetők személyéről még nincs döntés, ugyanakkor találgatásokra ad okot, hogy a hír megjelenése után röviddel a HVG Online megírta, hogy az Origóhoz igazolhat át Gazda Albert, az Index lapszerkesztője. Gazda Albert lapunknak azt nyilatkozta, valóban érkezett ilyen felkérés, de még nem született döntés, így változatlanul az Index alkalmazásában áll, és egy darabig ott is marad.

A másik vezető hírportál, az Index főszerkesztője, Uj Péter is a közelmúltban köszönt le, ő Mészáros Zsófi korábbi  belpolitikai rovatvezetőnek, eddigi főszerkesztő-helyettesnek adta át a stafétát, szintén október elsejével.

Nádori Péter, az Origo és korábban a Magyar Narancs alapító tagja
Reviczky Zsolt 2011.04.19. Digitális 2011. április 19. Nádori Péter, Magyar Narancs alapító tagja. Fotó: Reviczky Zsolt
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.